Amsterdam zoekt ontwerper voor kavel Koffiefabriek
Javascript is uitgeschakeld

Amsterdam zoekt ontwerper voor kavel Koffiefabriek

Geplaatst: 02-03-2021
Amsterdam zoekt ontwerper voor kavel Koffiefabriek

AMSTERDAM - Maandag 1 maart 2021 is de selectieprocedure gestart voor kavel Koffiefabriek. De gemeente zoekt een partij die een circulair woongebouw met maximaal 8 bouwlagen kan uitwerken tot 70 huurwoningen in de sociale, middeldure en vrijesector en verschillende voorzieningen op de begane grond, waaronder horeca.

Opgave
Kavel Koffiefabriek – Joan Muyskenweg 19 ligt aan de Duivendrechtsevaart nabij metrostation Overamstel in de A2 zone. Dit kavel is door de gemeente aangewezen als een pilotproject waarbij de markt wordt uitgedaagd een circulair en klimaatneutraal woongebouw te ontwerpen en realiseren. In de plint dienen functies te komen die van toegevoegde waarde zijn voor het in transformatie zijnde gebied en die mede zorgen voor een levendige en aantrekkelijke nieuwe looproute langs het water naar het metrostation. Op het kavel wenst de gemeente een duurzaam en tijdloos ontworpen gebouw van menselijke maat, die de relatie aangaat met de directe omgeving en past binnen het in transformatie zijnde gebied.

Selectieprocedure
De procedure bestaat uit twee rondes. In de voorselectie worden maximaal 3 partijen gekozen, die doorgaan naar de definitieve selectie. Geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven voor de tender tot en met 30 april 2021. Er wordt geselecteerd op duurzaamheid, kwaliteit en optiebieding.

De brochure en bijlagen zijn gepubliceerd op TenderNed: https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/220862;section=2.

De definitieve gunning is naar verwachting in september 2021.

Overig architectuurnieuws

 

Onze partners

  • MEDITE SMARTPLY
  • Velox
  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Monier
Sluit deze advertentie