Archidat Architectuur - nieuws - brits-architectenbureau-bdp-kiest-voor-uitbreiding-in-nederland
Javascript is uitgeschakeld

Brits architectenbureau BDP kiest voor uitbreiding in Nederland

Geplaatst: 04-12-2019
Brits architectenbureau BDP kiest voor uitbreiding in Nederland

ROTTERDAM - BDP (Building Design Partnership) benoemt Björn Bleumink tot architect-directeur van de studio in Rotterdam. Opgericht in 1961, is BDP met 1.300 gepassioneerde ontwerpers en ingenieurs uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende interdisciplinaire architectenbureau’s ter wereld.

Bekende werken van BDP zijn onder andere de transformatie van het beroemde Londense King’s Cross Station tot een “transportation hub” van wereldklasse, de grootscheepse renovatie van de iconische Royal Albert Hall en Liverpool One, de transformatie van de binnenstad van Liverpool tot een succesvolle mix van retail, wonen en leisure.

BDP maakte het prijswinnende ontwerp voor The Point, onderdeel van een radicale transformatie en uitbreiding van The Old Trafford Cricket Ground in Manchester en maakte het plan voor de uitbreiding en modernisering van Wimbledon’s beroemde All England Lawn Tennis Club. In 2015 ontwierp BDP het Britse paviljoen voor de Expo in Milaan.

Lopende projecten zijn onder andere The Well in Toronto, een complex van zeven torens met kantoren, woningen en retail, Google Headquarters in Londen en de grootschalige renovatie en restauratie van het Palace of Westminster.

Met de hoogste omzet in het 58 jarige bestaan, is BDP een solide en veerkrachtige partner in een groeiende internationale markt. De aanstelling van Björn Bleumink als nieuwe architect directeur van de studio in Rotterdam zal een grote bijdrage leveren aan de groei van BDP in West-Europa.

Met ruim twintig jaar ervaring bij internationaal toonaangevende ontwerpbureaus, waaronder Mecanoo architecten, KCAP architects & planners en DP6 architectuurstudio, heeft Björn Bleumink een groot track record op gebied van woningbouw, onderwijs, gezondheidszorg en sport. Tot de projecten waaraan hij heeft gewerkt behoren onder andere het eerste aardbevingsbestendige onderwijsgebouw van Nederland en het masterplan voor de regeneratie van Abbey Wood & South Thamesmead in Londen.

Björn Bleumink: “Het is geweldig om deel uit te maken van zo’n groot en internationaal team van specialisten. De visie van BDP als placemaker op elk schaalniveau vormt een solide basis voor hechte en levendige woon- en werkomgevingen, waarin de mens centraal staat. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan deze visie, die naadloos aansluit bij de architectuur- en stedenbouwtraditie in Nederland.”

Chief executive John McManus is verheugd Björn te kunnen verwelkomen bij BDP: “Björn’s ervaring in combinatie met zijn communicatieve, persoonlijke benadering is een enorme aanwinst voor BDP en zal bijdragen aan de groei van ons bureau in Nederland en de rest van Europa.”

Internationaal staat BDP voor een volledig geïntegreerde manier van werken die de klant ontzorgt. Door de synergie van verschillende disciplines en sectoren ontstaan ontwerpoplossingen van hoge kwaliteit met een inspirerende gebouwde ruimte als resultaat. De studio in Rotterdam bestaat uit een hecht team van architecten, landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen en zal volgens deze interdisciplinaire werkwijze onder leiding van Björn Bleumink verder worden uitgebouwd.

Overig architectuurnieuws

 

Onze partners

  • Fermacell
  • Hakron
  • Halfen
  • Kawneer
  • Therminon
  • Totaaldakconcept.NL
  • Wilms
Sluit deze advertentie