Archidat Architectuur - nieuws - een-oplossing-voor-elk-detail-bij-luchtdicht-bouwen
Javascript is uitgeschakeld

Eén oplossing voor elk detail bij luchtdicht bouwen

Geplaatst: 08-01-2018
Eén oplossing voor elk detail bij luchtdicht bouwen

Op de vakbeurs GEVEL 2018 introduceert Hakron Nunspeet B.V. Blowerproof Liquid (Brush) LD, dé oplossing om praktisch alle details naadloos luchtdicht te maken. Het product is eenvoudig zelf aan te brengen of kan het op het werk gegarandeerd luchtdicht aangebracht worden door dochteronderneming Innofix B.V., dienstverlener in de bouw. Voor eventueel tussentijds meten van de luchtdichtheid biedt Hakron twee methoden aan: de sonartest en de blowerdoortest.

Energiezuinigheid is een cruciaal aandachtspunt en de gestelde eisen op het gebied van luchtdichtheid worden steeds strenger. Er wordt daarom naar een praktische oplossing voor het luchtdicht afdichten van volledige muren/wanden, maar ook bij hoeken, naden kieren en andere moeilijk bereikbare plaatsen. Dat kan allemaal met één coating, zowel bij nieuwbouw als renovatie: Blowerproof Liquid(Brush) LD.

Elk gebouw heeft zijn kritieke punten op het gebied van luchtdichtheid, zoals de klassieke vloer-/wandaansluitingen. Bij het gebruik van andere systemen zoals luchtdichte folies en tapes is een naadloze uitvoering soms heel moeilijk of zelfs onmogelijk. Die punten kunnen nu veel eenvoudiger dan vroeger aangepakt worden. Blowerproof Liquid (Brush) LD is erg flexibel en vangt de mogelijke zetting van een gebouw goed op. Opgedroogd blijft een flexibele luchten dampdichte coating over. Toepassingen: vloer-/wandaansluiting, plafond-/wandaansluiting, raamaansluiting, buisdoorvoeren en volledige wanden.

Er zijn twee varianten, beide in twee kleuren: zwart (na droging) en wit:
- Blowerproof Liquid Brush LD: deze is met name voor kleinere oppervlakten/projecten en kunt u prima zelf met een kwast aanbrengen.
- Blowerproof Liquid LD ( spuitbare variant): voor grotere oppervlakten of projecten. Voor deze spuitbare variant is het advies om deze deskundig aan te laten brengen door dochteronderneming Innofix B.V.

Download voor specificaties op www.hakron.nl het productinformatieblad (PIB).

Enkele referentieprojecten zijn het AZ Ziekenhuis St. Maarten in Mechelen, Astrotoren in Brussel, School Augustinianum in Eindhoven, Renovatie Rijksadministratief centrum Politie in Antwerpen en het Stadskantoor Deventer.
Gevel 2018

De vakbeurs GEVEL 2018 wordt gehouden op 23, 24 en 25 januari in Ahoy Rotterdam. Hakron treft u op standnummer 01.01.TL08. Op www.hakron.nl meer informatie en de mogelijkheid voor aanvragen van gratis toegangskaarten.

Overig architectuurnieuws

 

Onze partners

  • RHEINZINK
  • SOPREMA
  • VIP ISOLUTIONS
  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
Sluit deze advertentie