Geslaagde tewaterlating Havenlofts Rotterdam
Javascript is uitgeschakeld

Geslaagde tewaterlating Havenlofts Rotterdam

Geplaatst: 16-04-2020
Geslaagde tewaterlating Havenlofts Rotterdam

ROTTERDAM - Woensdag 15 april zijn de eerste drijvende woningen te water gelaten in de Rotterdamse Nassauhaven. De woningen van Public Domain Architecten en Team Havenloft zijn vrijwel volledig gebouwd op de voormalige scheepswerf van “Verolme” in IJsselmonde door aannemer BIK bouw. Per kraanschip zijn ze overgebracht naar het havenbekken.

Havenlofts Nassauhaven begon een aantal jaar geleden als een prijsvraag. Wat volgde was een zeer uitdagend en innovatief idee en ontwerp van Public Domain Architecten. Het door Team Havenloft ontwikkelde bouwplan is nu werkelijkheid geworden. De Nassauhaven is veranderd van een ongebruikt havenbekken, in een plek met waterwoningen en een natuurvriendelijke oever.

BIK bouw heeft de eerste bijzondere Havenlofts verscheept van de bouwlocatie aan de rand van Rotterdam naar de Nassauhaven.

De afgelopen maanden is er door BIK bouw en partners intensief gewerkt op het ‘Verolmeterrein” in Rotterdam-IJsselmonde om de woningen gereed te maken voor transport. Op de werfkade zijn de woningen prefab gerealiseerd. Hierdoor is de overlast voor de omwonenden in de Nassauhaven zeer beperkt.

De dag van de verscheping is een bijzondere mijlpaal voor het project. Al vroeg in de ochtend werden de eerste twee woningen op het transport-/kraanschip de “Missing Link” gehesen om vervolgens over de Nieuwe Maas af te varen naar de Nassauhaven. Voor de Nassaubrug zijn de woningen, voor de allereerste keer, te water gelaten en met sleepboten naar hun uiteindelijke waterkavel gebracht.

In de komende weken worden de zes woningen in de Nassauhaven verder afgebouwd om daarna opgeleverd en overgedragen te worden aan de kopers. In de tussentijd wordt er op de productielocatie alweer gewerkt aan de volgende zes Havenlofts, die naar verwachting in de zomer hun weg naar de Nassauhaven zullen vinden.

Dit unieke project, bestaande uit 18 Havenlofts die allemaal zijn verkocht, is de eerste kleinschalige drijvende woonwijk van Rotterdam. De woningen liggen afgemeerd aan twee meerpalen en bewegen mee met eb en vloed. De woningen bundelen duurzaamheid en woonkwaliteit. Elke Havenloft is gebouwd met milieu- en mensvriendelijke materialen, heeft een eigen afvalwaterzuiveringsinstallatie, wekt warmte op via een biomassa-warmte-installatie en is voorzien van pv-panelen.

Havenlofts Nassauhaven is ontwikkeld door Team Havenloft naar het ontwerp van Public Domain Architecten. De realisatie wordt uitgevoerd door BIK bouw uit Barendrecht in samenwerking met verschillende bouw(keten)partners.

Overig architectuurnieuws

 

Onze partners

  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Celdex
  • Techcomlight
Sluit deze advertentie