Lakenhal voor 2,5 jaar dicht
Javascript is uitgeschakeld

Lakenhal voor 2,5 jaar dicht

Geplaatst: 13-10-2016
Lakenhal voor 2,5 jaar dicht

LEIDEN - Museum De Lakenhal in Leiden is zondag voor het laatst in lange tijd open voor publiek. Vanaf maandag is het museum tot het voorjaar van 2019 dicht voor restauratie en uitbreiding. De werkzaamheden gaan volgens de huidige verwachtingen twee en een half jaar duren, aldus de gemeente Leiden.

Er is 23,3 miljoen euro mee gemoeid. Derden dragen 2,8 miljoen euro bij, de gemeente zelf 20,5 miljoen euro. Meta Knol, directeur van De Lakenhal, verwacht veel van de renovatie: 'Met de architectencombinatie Julian Harrap Architects voor de restauratie en HappelCornelisseVerhoeve voor de nieuwbouw zal De Lakenhal laten zien dat een klassiek museum heel goed samen kan gaan met een eigenwijze en eigentijdse uitstraling. Het publiek zal worden verwelkomd in een gerestaureerd entreegebied met alle faciliteiten die passen bij een 21e-eeuws, publieksgericht museum.'

Topstukken
In Leiden zijn verschillende musea aan het vernieuwen en of (deels) gesloten, maar dat betekent volgens cultuurwethouder Robert Strijk niet dat het publiek vaak bot vangt. 'Er is onderlinge afstemming tussen de musea over de programmering en veel topstukken gaan op reis, zodat ze toch nog te zien zijn.' De belangrijkste stukken uit De Lakenhal gaan logeren in bijvoorbeeld het Rijksmuseum in Amsterdam, Stedelijk Museum Alkmaar, het Mauritshuis in Den Haag en het Frans Hals Museum in Haarlem. De wethouder wijst erop dat er belangrijke investeringen voor de cultuurliefhebber worden gedaan, ook in een ondergrondse parkeergarage en een cultuurplein/cultuurkwartier.

Overig architectuurnieuws

 

Onze partners

  • Therminon
  • Wilms
  • Naxis Energy
  • SOPREMA
  • VIP ISOLUTIONS
  • MEDITE SMARTPLY
  • Holland Mast
Sluit deze advertentie