Archidat Architectuur - nieuws - mvrdv-opent-kantoor-in-parijs
Javascript is uitgeschakeld

MVRDV opent kantoor in Parijs

Geplaatst: 16-05-2018
MVRDV opent kantoor in Parijs

ROTTERDAM - MVRDV-oprichters Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries kondigen met trots de opening aan van een nieuw kantoor in Spaces Réaumur, Parijs. De afgelopen jaren is MVRDV steeds actiever geworden in Frankrijk met prestigieuze projecten in Rennes, Bordeaux en Parijs.

Frankrijk is een belangrijke markt geworden voor MVRDV. In vijftien jaar tijd realiseerde het Rotterdamse architectenbureau verschillende projecten in Frankrijk. Zo ontwierp MVRDV de Pushed Slab (2014), een groot kantorencomplex Parijs. MVRDV verantwoordelijk voor de transformatie van de Teletech Campus (2012) in Dijon. In 2009 nam MVRDV, in samenwerking met ACS en AAF, de uitdaging aan van de toenmalige president Nicolas Sarkozy om een masterplan te bedenken voor Parijs en zijn buitenwijken. Dat resulteerde in Grand Paris, een visie voor 2030. 'We hebben een langdurige en intense werkrelatie met Frankrijk. We wilden onze liefde voor Frankrijk bestendigen door onze aanwezigheid in Parijs," zegt, Winy Maas, medeoprichter van MVRDV.

2018 ziet er veelbelovend uit: er is een start gemaakt met de reconstructie van winkelcentrum Part-Dieu in Lyon en met de uitgebreide renovatie van de winkelcentrum Gaite-Montparnasse in Parijs waarvoor een bijzondere gevel en verbinding met straat, bibliotheek en station werden bedacht. Voor Bordeaux en Rennes ontwierp MVRDV opwindende appartementencomplexen die beide prachtig gelegen zijn aan het water. De bouw van Maison du Projet in Bordeaux en Ilot l’Octroi in Rennes zal later dit jaar aanvangen.

Door naast het hoofdkantoor in Rotterdam en een kantoor in Shanghai ook een kantoor in Parijs te openen, wil MVRDV zijn aanwezigheid in Frankrijk versterken en zorgen voor een stevige basis voor toekomstige opdrachten. Het nieuwe kantoor zal onder leiding staan van architect Bertrand Schippan, die betrokken was bij verschillende Franse projecten, en bevindt zich vlakbij de bekend Marché de Montorgueil in een zes verdiepingen tellend art nouveau-gebouw uit 1905 dat werd ontworpen door Gustave Eiffel.

Overig architectuurnieuws

 

Onze partners

  • Techcomlight
  • BASF Nederland
  • Duco Ventilation & Sun Control
  • Dycore
  • Derbigum duurzame dakbedekking
  • Van de Vin ramen en kozijnen
  • Faay Vianen
Sluit deze advertentie