Baksteenuitstraling gecombineerd met uitstekende warmte-isol
Javascript is uitgeschakeld

Baksteenuitstraling gecombineerd met uitstekende warmte-isolatie

Geplaatst: 01-07-2020
Baksteenuitstraling gecombineerd met uitstekende warmte-isolatie

Bij de renovatie of nieuwbouw van woningen wordt in de meeste gevallen nog steeds om een traditionele baksteengevel gevraagd. Deze uitstraling bereik je óók door de toepassing van keramische steenstrips. Toegepast als afwerking op buitengevelisolatie, levert dit gevelsysteem ook een hoge isolatiewaarde.

Alsecco introduceerde dit voorjaar een nieuwe collectie van keramische steenstrips voor toepassing op gevelisolatie.

Nederland is een echt bakstenenland. Maar door allerlei moderne uitdagingen in de bouw, zoals arbeidskosten en verduurzaming is men continu op zoek naar innovatieve oplossingen. Door toepassing van keramische steenstrips op buitengevelisolatie ondervang je een groot deel van deze uitdagingen. Keramische steenstrips worden gebakken of gezaagd, met de natuurproducten klei en zand als belangrijkste bestanddelen.

De steenstrips zijn een stuk duurzamer dan bakstenen. Want in plaats van een dikke gevelsteen worden er dunne strippen gemaakt, wat al snel 1/5 aan klei scheelt. Ook de CO2-uitstoot wordt hierdoor minder. Daarnaast zorgen steenstrips voor een lichte constructie en zijn daardoor ook uitermate geschikt als afwerking op prefab elementen. Dankzij de robuuste materialen zijn de keramische steenstrips bovendien sterk, in hoge mate schokbestendig en vervuilen nauwelijks. Door de toepassing van een compleet buitengevelisolatiesysteem bereik je een aanzienlijke energiebesparing. Dit maakt bij verduurzamingsprojecten labelsprong en facelift in één mogelijk.

Buiten het standaard assortiment zijn de keramische steenstrips van Alsecco zowel in formaat als in structuur en kleur op maat te maken (na goedkeuring van de technische haalbaarheid). Door de grote variatie aan verschillende stenen en voegen kunnen uiteenlopende geveldesigns worden gerealiseerd. Daardoor heeft u een grote keuzevrijheid in uitstraling en bovendien is het vrijwel altijd mogelijk om volledig te voldoen aan plaatselijke voorschriften en richtlijnen.

Een bijzondere noviteit van Alsecco zijn de circulaire baksteenstrips, waarvoor bakstenen van slooplocaties worden hergebruikt en verwerkt tot keramische steenstrips.

Alsecco biedt onder verzekerde garantie een compleet gevelisolatiesysteem afgewerkt met keramische steenstrips, waardoor je de uitstraling van baksteen combineert met de functionaliteit van isolatie. Bekijk het hele assortiment steenstrips op de Alsecco website. Meer informatie over de nieuwe collectie keramische steenstrips vindt u hier.

Overig architectuurnieuws

 

Onze partners

  • Totaaldakconcept.NL
  • Wilms
  • Naxis Energy
  • RHEINZINK
  • SOPREMA
  • VIP ISOLUTIONS
  • MEDITE SMARTPLY
Sluit deze advertentie