Tender middeldure huurwoningen in Spaarndammerbuurt
Javascript is uitgeschakeld

Tender middeldure huurwoningen in Spaarndammerbuurt

Geplaatst: 17-12-2020
Tender middeldure huurwoningen in Spaarndammerbuurt

AMSTERDAM - Vrijdag 11 december 2020 is de tender voor de Brediuslocatie in de Spaarndammerbuurt gepubliceerd. De gemeente Amsterdam zoekt een betrokken partij die het geplande programma met bestemming wonen en voorzieningen kan ontwikkelen, financieren, realiseren, exploiteren en/of verkopen.

Daarmee zoekt de gemeente niet alleen naar een ontwikkelende partij, maar ook naar een partij die later als verhuurder een positie inneemt in de wijk.

De Brediuslocatie ligt in de noordwestelijke hoek van de Spaarndammerbuurt. Deze buurt staat vooral bekend om de kenmerkende Amsterdamse School architectuur en de vele rijksmonumenten.

Wat wordt er gerealiseerd?
Op deze plek worden maximaal 150 nieuwe woningen ontwikkeld. Het merendeel hiervan (80 procent) bestaat uit middeldure huurwoningen voor gezinnen. De keuze voor dit type woningen komt met name voort uit de bestuurlijke wens van de gemeente Amsterdam om doorstroming vanuit sociale huurwoningen te bevorderen. De middeldure huurwoningen worden voor een periode van 25 jaar verhuurd en dat betekent dat een exploitant zich voor een periode van 25 jaar aan dit project verbindt en zo een duurzame positie in de buurt inneemt. Vandaar dat de gemeente het belangrijk vindt dat een toekomstige exploitant van meet af aan bij het project wordt betrokken. De overige 20 procent van het aantal woningen wordt in het dure segment ontwikkeld, waar zowel huur als koop mogelijk is.

Er is ook ruimte voor de ontwikkeling van maximaal 1.000 m² maatschappelijke en/of consumentverzorgende dienstverlening. Belangrijk punt daarbij is dat omwonenden hebben aangegeven dat er ruimte in het plan moet zijn voor verbinding en ruimte voor ontmoeting.

Selectie
De procedure bestaat uit twee rondes. In de voorselectie worden maximaal drie partijen geselecteerd die doorgaan naar de definitieve selectie. Geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven voor de tender tot en met 3 maart ( sluitingstermijn 4 maart 2021 14.00 uur). Er wordt geselecteerd op ruimtelijke kwaliteit, programma, duurzaamheid en duurzame positionering in de buurt. De brochure en bijlagen zijn gepubliceerd op TenderNed’.

Overig architectuurnieuws

 

Onze partners

  • Kingspan Insulation
  • Knauf
  • Köster afdichtingssystemen
  • MAGNUM Heating
  • Mavotrans
  • MBS Groep
  • UNILIN Insulation
Sluit deze advertentie