Museum Voorlinden
Javascript is uitgeschakeld

Kraaijvanger | Museum Voorlinden - Wassenaar

 
 
 
 
 
 
 

Over dit project

Gerelateerde leveranciers

Renson

Renson

Buitendoekzonwering onzichtbaar in vliesgevel geïntegreerd
De vliesgevels zorgen voor voldoende daglicht en een open gevoel in het museum, dat zo bovendien opgaat in de al even indrukwekkende, groene omgeving. Toch was zonwering een must, niet alleen om de kunstwerken te beschermen tegen overdadig zonlicht, maar net zo zeer om te voorkomen dat de binnentemperaturen er te hoog zouden oplopen. Voorwaarde was wel dat die zonwering zo onzichtbaar mogelijk in de vliesgevel geïntegreerd moest worden. Bas Van Gestel (Conceptadviseur Renson): “Dat is ook gelukt, want je ziet de verticale doekgeleiders (ingewerkt in de raamprofielen) niet zitten. De doekrol werd bovendien ingebouwd in de ronde dakrand bovenaan de vliesgevel.”

Verduisterende doekzonwering binnen
Om het auditorium en de projectieruimte in het museum perfect te kunnen verduisteren, leverde Renson ook de verduisterende screens aan de binnenkant. Kwestie van die ook hier zo subtiel mogelijk in te werken, werden ook hiervoor nieuwe geleidingsprofielen geëxtrudeerd. Nog om de impact van de zonwering op het interieur zo minimaal mogelijk te houden, werden de profielen met magneten aan de stalen profielen van de vliesgevel vastgemaakt. De kasten met daarin de doekrol zitten onzichtbaar in het plafond weggewerkt en ook de onderlat verdwijnt met de doekzonwering opgetrokken volledig in het plafond.

Oplossing op maat
“Voor dit project werd niets aan het toeval overgelaten,” legt Peter Gilbert uit (Special Projects Manager Renson). “Het begon trouwens met de installatie van een mock-up van de speciaal ontwikkelde geleidingsprofielen, zowel voor de binnen- als de buitenmontage. “Pas wanneer die ter plaatse goedgekeurd werden, konden de profielen voor het hele project geëxtrudeerd worden.”

 

Onze partners

  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Monier
  • Kingspan Insulation
  • Knauf
  • MAGNUM Heating
Sluit deze advertentie